Mts. Zuideveld werkte met een traditionele en verouderde elektronische weger voor het vullen van zakken. Bij een dergelijk type weger worden de aardappelen met een brede band snel naar 1 weegbak toegevoerd en worden producten d.m.v. een smalle band per stuk in dezelfde weegbak gedoseerd. Dit totdat het minimaal ingesteld gewicht is bereikt.

Uitgebreide wensen, compacte lay-out

Met het oog op de trend dat pootaardappelen in steeds kleinere zakken worden afgenomen, had mts. Zuideveld de volgende wensen: besparen op onnodige zak overgewichten, vervangen van de elektronische weger voor 1 snellere computer weger welke goed overweg kan met ongewassen aardappelen. Daarbij was het streven naar een compacte lay-out waarbij efficiënt met het beschikbare vloeroppervlak werd omgegaan zonder te hoeven investeren in extra banden.

Samen met Heero Zuideveld hebben Kloppenburg machinebouw en PIM-machinery een mooie en compacte oplossing  gevonden! De nieuwe compacte PIM 10 baks combinatie weger en met state of the art en nieuw ontworpen besturing, voldoet volledig aan de nieuwe wensen.

Transparante terugverdientijd

Volgens Heero kan de investering onder normale omstandigheden in ongeveer 10 jaar worden terug verdiend. Op basis van de trend naar steeds kleinere gewichten is de verwachting dat de investering binnen ongeveer 6 jaar terug kan worden verdiend. Een extra bonus is de compacte opstelling zonder dat er geïnvesteerd hoefde te worden in extra banden.

De komende 20 jaar vooruit

“De nieuwe PIM-Machinery weger werkt met zelflerende vulbanden die de aardappelen naar de weegbakken transporteren. We hoeven niet zoals bij een trilgoten weger ieder half uur op de machine te klimmen om trilgoten schoon te maken. Het is ongelofelijk. Deze machine blijft gewoon draaien zonder schoon te maken! We zijn erg tevreden met deze oplossing. Het hele proces van aanvraag t/m installatie verliep professioneel en erg soepel. Met deze oplossing van degelijke en betrouwbare machines kunnen wij de komende 20 jaar weer vooruit!”

Bekijk meer video’s op het Youtube-kanaal van PIM Machinery.

Bekijk meer video’s op het Youtube-kanaal van Kloppenburg Machinebouw.